Ana Velenšek še sedmič pokleknila pred Kaylo Harrison

Drugi dan judoističnega svetovnega pokala do uvrstitve le drugouvrščena Ana Velenšek in sedmi Matjaž Ceraj.

Objavljeno
15. junij 2015 00.32
JUDO-WORLD-2014
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Budimpešta - Drugi dan judoističnega svetovnega pokala na Madžarskem se je v slovenskem taboru najbolj izkazala Ana Velenšek z drugim mestom v kategoriji do 78 kilogramov. V finalu je morala premoč priznati edinole prekaljeni Američanki Kayli Harrison, vseeno pa osvojila dobršno bero točk za uvrstitev na olimpijske igre prihodnje leto v Riu.

Bronasta s svetovnega prvenstva v Čeljabinsku je na poti do kolajne srebrnega leska odpravila Španko Laio Talarn, Italijanko Assunto Galeone in v polfinalu še Nemko Luise Malzahn. V finalu ji je nasproti stala olimpijska zmagovalka iz Londona, ki je bila uspešna že v vseh prejšnjih šestih medsebojnih dvobojih, tokrat pa je ušla že na polovici borbe, imela vseskozi primat na blazini, nato pa tik pred koncem celjsko judoistko vrgla za ipon in se okitila z zlatom.

Dobro je po poškodbi ramena nastopil tudi Matjaž Ceraj in v kategoriji nad 100 kilogramov zasedel sedmo mesto. Uvodoma je z iponom odpravil Izraelca Ora Sassona, nato predčasno pokleknil pred Japoncem Takešijem Oitanijem, v repešažu pa priznal premoč še Nemcu Svenu Heinleju. Danes so brez uvrstitev ostali Jesenko Četić, Aljaž Sedej (oba do 81 kg) in Igor Spasojević (do 100 kg), ki so izgubili v prvih borbah, medtem ko je Mihael Žgank (do 90 kg) uvodni dvoboj dobil, v drugem pa ostal praznih rok.