Andrej Baković najboljši boksar mednarodne revije v Avstriji

Boksar ljubljanskega kluba Tivoli Andrej Baković navdušil posebno komisijo na reviji v Wörglu.

Objavljeno
24. november 2014 23.13
lvu/boks zavec bakovic
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Wörgl - Slovenski boksar Andrej Baković, državni prvak v srednji kategoriji (do 75 kg), ne zmaguje le južno od Karavank, temveč tudi severno od njih. V soboto je namreč v Avstriji po točkah premagal Dunajčana Jakuba Ibragimova in s svojo predstavo tako navdušil posebno komisijo, da ga je razglasila za najboljšega boksarja revije.

»Ibragimov je bil eden od najmočnejših tekmecev, s katerim sem imel doslej opravka, zato sem boksal predvsem z razdalje in pri tem s pridom izkoriščal svoje hitre noge. Če sem iskren, me niti enkrat ni pošteno zadel,« je pot do novega uspeha opisal 24-letni Ljubljančan. Ob njem je zmago na tekmovanju v Wörglu slavil tudi Gal Šmit (do 75 kg), ki je bil boljši od Nemca Waldemarja Becka, Mitja Dišič (do 81 kg) pa je moral priznati premoč domačemu matadorju Arbiju Čakajevu.

Vsi trije boksarji ljubljanskega kluba Tivoli se bodo naslednjič v ring povzpeli že ta konec tedna, ko se bodo v Vrnjački banji v Srbiji udeležili tradicionalnega, že 57., mednarodnega turnirja za zlato rokavico, za katerega so sicer prijavljeni borci iz kar štirinajstih držav.