Andreja Leški že v drugem krogu naletela na previsoko oviro

Judoistka Bežigrada na svetovnem prvenstvu v Taškentu ni uresničila svojih velikih pričakovanj.
Fotografija: Andreja Leški se je že v drugem krogu poslovila od svetovnega prvenstva v Taškentu. FOTO: Emanuele Di Feliciantonio/IJF
Odpri galerijo
Andreja Leški se je že v drugem krogu poslovila od svetovnega prvenstva v Taškentu. FOTO: Emanuele Di Feliciantonio/IJF

Andreja Leški, 25-letna judoistka Bežigrada, ne bo ubranila naslova svetovne podprvakinje iz Budimpešte 2021. Že v drugem krogu tekmovanja v Taškentu je naletela na boljšo tekmico.

Leškijeva, ki je bila uvodoma v kategoriji do 63 kilogramov prosta, je morala priznati premoč šest let starejši Barbari Timo. V Riu de Janeiru rojena Portugalka, ki se je leta 2019 na svetovnem prvenstvu v Tokiu veselila srebrne kolajne v kategoriji do 70 kilogramov, je bila v podaljšku boljša z vazarijem.

image_alt
Lani je bilo vse videti preprosto, letos se je znašla na bolj trdih tleh

Koprčanka, ki brani barve JK Bežigrad, tako ni uresničila svojih visokih ciljev. Pred odhodom v Uzbekistan je namreč odkrito merila na eno od kolajn.

Jutri bo Slovenijo v Taškentu zastopala Anka Pogačnik (do 70 kg), bronasta z aprilskega evropskega prvenstva v Sofiji. V torek bo naše barve branila Patricija Brolih (do 78 kg), v sredo pa še Vito Dragič in Enej Marinič (oba nad 100 kg).

Preberite še:

Komentarji: