Angleži razočarali na domačem SP

Gostiteljica svetovnega prvenstva v ragbiju Anglija se presenetljivo poslavlja že po predtekmovalnem delu turnirja.

Objavljeno
04. oktober 2015 11.39
RUGU/
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

London - Svetovno prvenstvo v ragbiju, ki bo vse do konca tega meseca potekalo v Angliji, se bo nadaljevalo brez domače reprezentance. Ta je po porazu z Avstralijo s 13:33 že pred svojo zadnjo tekmo z Urugvajem ostala brez možnosti za napredovanje.

Sploh prvič v zgodovini tekmovanja se je zgodilo, da so se morali gostitelji prvenstva posloviti že v skupinskem delu, kar je širšo angleško javnost silno prizadelo. »Počutimo se, kot da smo na cedilu pustili celotno nacijo. Opravičujemo se,« je po drugem porazu na prvenstvu dejal kapetan Anglije Chris Robshaw. Njemu in soigralcem je na letošnjem SP uspelo premagati zgolj Fidži, pred obračunom z Urugvajem, ki ne odloča več o ničemer, pa so vpisali ničli z Avstralci in tudi z Valižani.

Gostitelji prvenstva so z zgodnjim izpadom povzročili glavobol številnim gostincem, saj prvenstvo poteka vse do 31. oktobra, ko bo finale gostil londonski štadion Twickenham. Lastniki pubov po razočaranju domačih »junakov« pričakujejo velik upad prometa, govora je o milijonih funtov.

Četrtfinale so si iz štirih predtekmovalnih skupin predčasno že zagotovile branilka naslova Nova Zelandija, Avstralija in Wales, za preboj med najboljših osem pa se borijo še Južnoafriška republika, Škotska, Japonska, Francija, Irska, Italija, Tonga in Argentina. Na prvenstvu sodeluje 20 reprezentanc.