Armstrong po šestih letih prejel olimpijsko kolajno

Kanadski tekmovalec v suvanju krogle Dylan Armstrong bo bronasto kolajno iz Pekinga prejel zaradi suspenza Andreja Mihneviča.

Objavljeno
22. avgust 2014 14.04
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Toronto − Kanadčan Dylan Armstrong, ki je na olimpijskih igrah v Pekingu osvojil četrto mesto v suvanju krogle, bo po šestih letih prejel bronasto odličje. Beloruskega tekmovalca Andreja Mihneviča je Mednarodna atletska zveza (IAAF) zaradi dopinških prekrškov namreč doživljenjsko suspendirala.

Mihnevič je Armstronga v Pekingu prehitel zgolj za centimeter, pozneje pa se je izkazalo, da si je Belorus pri tem pomagal z nedovoljenimi substancami. Ker je bil to zanj že drugi dopinški prekršek v karieri, pozitiven je bil tudi po svetovnem prvenstvu v Helsinkih leta 2005, mu je IAAF izrekel dosmrtno prepoved nastopanja, poroča STA.

Dylan Armstrong je tako šest let po svojem olimpijskem nastopu le prišel do zaslužene kolajne. »Navdušen sem, ker bom dobil medaljo z OI 2008, za katero sem res garal. Osvojiti olimpijsko odličje so bile moje sanje iz otroštva,« je dejal 33-letni Kanadčan, ki ima v svoji zbirki tudi po eno srebrno in bronasto kolajno s svetovnih prvenstev.