Avstralci v Rio brez Gerransa in Hewitta

Kolesar Simon Gerrans si je v 12. etapi Toura zlomil ključnico. Iz teniške ekipe se je umaknil Lleyton Hewitt.

Objavljeno
17. julij 2016 10.01
TOPSHOTS-CYCLING-FRA-TDF2013-LINE
Š. Ro.
Š. Ro.

Sydney - Avstralska olimpijska reprezentanca je slabe tri tedne pred začetkom olimpijskih iger v Riu ostala brez dveh odmevnih imen. Sanje o olimpijski dirki so se v etapi na Mt. Ventoux v 12. etapi dirke po Franciji končale za kolesarja Simona Gerransa. Ob padcu na spustu si je namreč zlomil ključnico in moral zato tudi na operacijo.

»S to poškodbo se seveda na OI ne bi mogel ustrezno pripraviti niti nastopiti. Če želi Avstralija nastopiti v najboljši zsebi, menim, da je bolje, da namesto mene nastopi nekdo drug,« je sporočil 36-letni kolesar. Avstralska kolesarska zveza bo zamenjavo sporočila v naslednjem tednu. V zdajšnji zasedbi sta sicer že Rohan Dennis in Richie Porte.

V teniški ekipi za OI pa so morali poiskati zamenjavo za Lleytona Hewitta, ki bi reprezentanco spremljal kot eden od trenerjev. Veteran se je poti v Brazilijo odpovedal zaradi osebih razlogovl, zamenjal ga bo Mark Draper. Oslabljena bo tudi igralska zasedba, saj sta se nastopu že odpovedala glavna zvezdnika Bernard Tomić in Nick Kyrgios.