Bach: Hamburg z dobrimi možnostmi za OI 2024

Predsednik MOK-a Thomas Bach meni, da je Hamburg med najresnejšimi kandidati za organizacijo OI leta 2024.

Objavljeno
06. maj 2015 15.16
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Hamburg - Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Thomas Bach je razkril, da je nemški Hamburg po njegovem mnenju med najresnejšimi kandidati za organizacijo poletnih olimpijskih iger leta 2024.

Čeprav si želijo Nemci leta 2024 organizirati tudi evropsko prvenstvo v nogometu, to ne zmanjšuje možnosti Hamburga v bitki za organizacijo iger, dodaja Bach:

»To, da Nemčija v tem letu kandidira tudi za evropsko prvenstvo v nogometu, ne bi smel biti odločilen dejavnik glede izbire poletnih olimpijskih iger. Seveda velja tudi obratno. Mislim, da ima Hamburg dobre možnosti, da bi bil organizator olimpijskih iger leta 2024, saj sledi našemu programu reform olimpijske agende 2020,« je povedal prvi mož MOK-a.

Uradna kandidata še Boston in Rim

Hamburg je letošnjega marca postal nemški kandidat za organizacijo iger leta 2024. Za organizacijo se je med nemškimi mesti boril še Berlin, ki pa je v internem glasovanju izgubil z 11:18.

Zaenkrat so v borbi za organizatorja iger leta 2024 tri mesta, poleg Hamburga še Boston in Rim. Med potencialnimi kandidati so tudi Pariz, Doha, Istanbul in Baku, ki pa svojih prijav še niso oddali. Zadnji rok za oddajo prijav je 15. september, gostitelja olimpijskih iger leta 2024 pa bo Mok izbral na svojem zasedanju v Limi leta 2017.