Bagnaia najboljši v kvalifikacijah, Espargaru šprint

Italijan in Španec najhitrejša v sobotnem delu VN Katalonije.
Fotografija: Francesco Bagnaia lepo nabira točke. FOTO: Josep Lago/AFP
Odpri galerijo
Francesco Bagnaia lepo nabira točke. FOTO: Josep Lago/AFP

Svetovni prvak in vodilni v letošnjem seštevku svetovnega prvenstva motociklistov Italijan Francesco Bagnaia je bil najhitrejši v današnjih kvalifikacijah razreda motoGP v Barceloni. S prvega startnega mesta bo začel tako današnjo sprintersko dirko kot tudi jutrišnjo redno dirko.

Bagnaia je na Ducatiju v kvalifikacijah postavil nov rekord kroga na dirkališču Montmelo, ki gosti veliko nagrado Katalonije. S časom 1:38.639 minute je izboljšal včerajšnji rekord Aleixa Espargara (Aprilia). Španec je bil drugi v kvalifikacijah, tretji je bil Portugalec Miguel Oliveira (RNF).

Za dirkača Ducatijeve tovarniške ekipe je to že šesta zmaga v kvalifikacijah v letošnji sezoni.

Espargaro je nato zmagal v šprinterski dirki, Bagnaia je bil drugi. Italijan je sicer dirko začel z najboljšega štartnega položaja po rekordu kroga v dopoldanskih kvalifikacijah, a mu je v prvi polovici šprinterske preizkušnje ves čas za ovratnik dihal Espargaro. Ta je po prehitevanju na polovici dirke ušel zasledovalcem in slavil prvo zmago na šprinterskih preizkušnjah.

V zadnjem krogu sta se za drugo mesto udarila Bagnaia in Španec Maverick Viñales (Aprilia), a je svetovni prvak z obrambnimi linijami zadržal drugo mesto in osvojil novih devet točk za skupni seštevek.

V njem ima aktualni prvak zdaj 260 točk, drugouvrščeni in danes peti v šprintu, Španec Jorge Martin (Ducati) jih je zbral 194, Italijan Marco Bezzecchi (Ducati) pa je z osmim mestom ujel dve točki ter je zdaj pri 185.

Klasična dirka za VN Katalonije bo na sporedu v nedeljo ob 14. uri. V prvi vrsti bo Bagnaii in Espargaroju družbo delal še Portugalec Miguel Oliveira (Aprilia).

Komentarji: