Belakova tretja tudi v Dohi, Bertoncelj padel

Na tekmi svetovnega pokala v športni gimnastiki v Dohi se je nove uvrstitve na zmagovalni oder razveselila Teja Belak.

Objavljeno
26. marec 2015 17.18
Posodobljeno
26. marec 2015 17.18
nedelo
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Doha - Na tekmi svetovnega pokala v športni gimnastiki v Dohi so se v slovenski reprezentanci razveselili novega tretjega mesta Teje Belak na preskoku. Najboljša slovenska telovadka je enako uvrstitev dosegla že pred tednom dni na uvodni tekmi v Cottbusu.

Tokrat je prejela oceno 13,912, zaostala pa le za Švicarko Giulio Steingruber, sicer aktualn evropsk prvakinj, z oceno 14,575, in Vietnamko Thi Ha Thanh Phan z oceno 14,100. Druga slovenska finalistka Tjaša Kysselef, druga iz Cottbusa, je bila tokrat peta (13,812).

Belakova je kolajno za tretje mesto dobila iz rok predsednika Gimnastične zveze Slovenije Ivana Levaka, ki je v Dohi poseben gost predsednika Katarske gimnastične zveze.

Manj zadovoljen je bil najboljši slovenski telovadec zadnjih sezon Sašo Bertoncelj. Finalni nastop na svetovnem pokalu v Dohi se mu ni izšel po načrtih. Potem ko je bil v sredinih kvalifikacijah tretji, na prvi tekmi svetovnega pokala v Cottbusu pa četrti, se danes vaja ni izšla, s konja je hitro padel in sanj o mestu pri vrhu je bilo konec. Končal je na šestem mestu.

»Sašo je pri drugem elementu padel, verjetno je bila posledica živčnosti. Ni bil čisto pravi. Brezzvezna napaka, ki se zgodi. Ko je padel, je bilo konec. Vajo je dokončal, ampak bolj slabo. Ni slabo pripravljen. Nič hudega, se zgodi,« je iz Dohe za STA sporočil selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič.

Zmage na konju z ročaji se je razveselil Armenec Harutium Merdinjan (14,775) pred Hrvatom Matijo Baronom (14,600) in rojakom Arturjem Davtjanom (14,525).

V finalu na parterju je nastopil Rok Klavora in z oceno 14,350 osvojil peto mesto. Zmagal je Američan Jacob Dalton (15,475), pred nekdanjim dvakratnim svetovnim prvakom Brazilcem Diego Hypolitom (15,425) in Japoncem Shotarom Shiraiem (15,025). V petek bo v finalu na parterju nastopila Saša Golob.