Berčič po zmagi na vrh skupne razvrstitve

Slovenski kanuist Anže Berčič je po dveh zaporednih zmagah v svetovnem pokalu vodilni v skupni razvrstitvi. Peter Kauzer je 4.

Objavljeno
19. avgust 2013 17.58
25.3.2011 Slovenija, Ljubljana. Kanuist Anze Bercic, po voznji v slalomu, Tacen 2011.FOTO:JURE ERZEN/Delo
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Slovenski slalomisti na divjih vodah so minuli konec tedna na domačem prizorišču v Tacnu navdušili s kar tremi zmagami, enim drugim in dvema tretjima mestoma. Med slovenskimi junaki je še posebej izstopal kanuist Anže Berčič, ki je na Savi dosegel že drugo zaporedno zmago v svetovnem pokalu. Pred tem je bil najboljši že na španskem prizorišču Seu d'Urgell.

Berčič je po dveh zmagah postal tudi vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Pred nosilcem olimpijske kolajne iz Londona Nemcem Siderisom Tasiadisom ima zdaj dve točki prednosti. Benjamin Savšek je pred zadnjo tekmo svetovnega pokala, ki bo konec tedna v Bratislavi, skupno deveti, Luka Božič pa 14.

Med kajakaši je Peter Kauzer, ki je na letošnjih tekmah zbral 163 točk v skupnem seštevku četrti. Prva tri mesta zasedajo nemški tekmovalci. Fabian Dörfler ima 193 točk, Sebastian Schubert 180, Hannes Aigner pa 177.

Trenutno drugo mesto v konkurenci kajakašic zaseda Eva Terčelj. Mlada Ljubljančanka je v Tacnu s tretjim mestom dosegla drugi največji uspeh v svetovnem pokalu, potem ko je tako kot Berčič v Se d'Urgellu slavila krstno zmago. V skupni razvrstitvi vodi Avstralka Jessica Fox, ki je zbrala 169 točk, Terčeljeva jih ima 158. Urša Kragelj, lani zmagovalka svetovnega pokala, je sedma, Ajda Novak, ki je nastopila le v Tacnu, pa je 36.

Druga sta tudi Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta po zaslugi treh tretjih mest zbrala 183 točk. Vodi francoska dvojica Gauthier Klauss - Matthieu Peche.