Bertoncelj, Šilc, Belakova in Kysselefova v Varni uspešni v kvalifikacijah

Štirje slovenski gimnastičarji so si na tekmi svetovnega pokala v Varni priborili finalne nastope.

Objavljeno
07. maj 2015 17.47
Posodobljeno
07. maj 2015 18.08
GIMNASTIKA - Svetovni pokal Ljubljana
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Varna - Slovenska gimnastičarja Sašo Bertoncelj in Žiga Šilc sta se na tekmi svetovnega pokala v Varni uvrstila v sobotni finale. Bertoncelj je bil tretji na konju z ročaji, Šilc pa drugi na parterju.

Bertoncelj je za svoj kvalifikacijski nastop prejel oceno 14,800, drugo mesto je z enako oceno osvojil Azerbajdžanec Oleg Stepko, najboljši pa je bil Francoz Cyril Tommasone (15,500).

Še bolje je v kvalifikacijah nastopil Šilc, ki je na parterju dobil oceno 14,950 in zaostal le za Čilencem Enriquejem Tomasom Gonzalezom Sepulvedo (15,450). Nastopil je tudi Rok Klavora in zasedel 13. mesto.

»V redu je bilo. Žiga je naredil zelo lepo, Sašo je naredil korektno sestavo, malo smo jo olajšali, ker ga boli roka. Rok je brez veze 'kiksnil'. Ni bilo nič takega, dovolj pa, da se je usedel in dobil za eno točko nižjo oceno. Škoda,« je o slovenskih nastopih povedal selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič.

V Varni bo jutri tekmoval tudi povratnik po poškodbi Mitja Petkovšek, ki se bo na bradlji predstavil z lažjo sestavo. »Mitja bo naredil nekaj lažjega, je pa kar v redu pripravljen. Nima težav. Bomo pa jutri videli, kaj bo,« je dejal Piletič.

Belakova in Kysselefova prek kvalifikacij

V večernih urah so v kvalifikacijah tekmovale še ženske. V slovenski reprezentanci sta bili na preskoku uspešni Teja Belak in Tjaša Kysselef.

Belakova je z oceno 14,200 zasedla drugo, Kysselefova pa z oceno 13,700 četrto mesto. Najboljši dosežek je imela Uzbekistanka Oksana Čusovitina (14,900), tretja pa je bila Švicarka Giulia Steingruber (14,000). Na dvovišinski bradlji sta nastopili Belakova in Ivana Kamnikar, ki sta s 15. oziroma 17. mestom ostali brez finala.

»Če bi padli enkrat, bi bilo dovolj za finale. Bradlja nas je razočarala. Preskok sta naredili in sta v finalu, to je to,« je nastope povzel selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič.

Jutri bo med Slovenkami tekmovala le Kysselefova, ki se bo predstavila na parterju in gredi.