Boj starega mačka in novinca?

Golf: danes začetek OP ZDA, brez ameriškega zvezdnika Tigerja Woodsa.

Objavljeno
12. junij 2014 10.11
GOLF-OPEN/
M. F., šport
M. F., šport
Pinehurst – Dva meseca po uvodnem turnirju velike četverice, mastersu v Augusti, na katerem si je zeleni suknjič oblekel Američan Bubba Watson, so golfisti spet v akciji. Do nedelje bodo vihteli palice na OP ZDA. Ponovno brez prvega zvezdnika Tigerja Woodsa, ki okreva po operaciji hrbta.

Najbolj motiviran za zmago na turnirju, do katerega zaradi šestih 2. mest goji najmočnejša čustva, je Phil Mickelson. Enajsti golfist sveta bi se z zmago zapisal v zgodovino kot šesti igralec, ki je osvojil vse turnirje velike četverice. »Ker sem odraščal v ZDA in do tega turnirja vselej čutil posebno pripadnost, je moja želja po zmagi nepopisna,« je razmišljal 43-letni levičar.

Nič manj pa ni dokazovanj lačen novinec, 20-letni Mickelsonov rojak Jordan Spieth, ki je v Augusti debitiral na majorjih in z 2. mestom zapravil priložnost, s katero bi se v zgodovino vpisal kot najmlajši zmagovalec mastersa. »Verjamem, da sem tokrat sposoben zmagati,« ne skriva samozavesti.

Oči bodo uprte v igro šestega igralca sveta Roryja McIlroyja, ki je pred tremi tedni prekinil zvezo s teniško igralko Caroline Wozniacki, teden dni potem, ko sta naznanila datum poroke.