Bolt v zdravstvenih težavah, ogrožen njegov nastop v Riu

Bolečine začutil že v polfinalu jamajškega atletskega prvenstva.

Objavljeno
02. julij 2016 12.08
reu-ATHLETICS-WORLD/
A. V., STA
A. V., STA

Kingston - Najhitrejši človek na svetu Usain Bolt je zavoljo poškodbe zadnje leve stegenske mišice izpustil finalni nastop na 100 metrov na jamajškem atletskem prvenstvu v Kingstonu, hkrati pa ogrozil tudi svoj nastop na avgustovskih poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Bolt je bolečine začutil že v polfinalu, po dogovoru z zdravnikom, ki je diagnosticiral prvostopenjsko natrganino mišice, pa izpustil finalni nastop. V njegovi odsotnosti je slavil Yohan Blake (9,95), stotinko sekunde je bil počasnejši Nickel Ashmeade.

Jamajško atletsko prvenstvo v Kingstonu velja za izbirno za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Generalni sekretar jamajške atletske zveze Garth Gayle je v zvezi s tem dejal, da bi Bolt - v primeru odpovedi teka na 200 metrov - lahko izgubil tudi mesto v olimpijski ekipi za Brazilijo. S tem bi najbolj sloviti atlet na svetu zapravil veliko priložnost, da - po Pekingu 2008 in Londonu 2012 - tretjič zapored zmaga na olimpijskih tekih na 100, 200 in 4 x 100 metrov.