Brajkovič: Rad bi izboljšal uvrstitev s Toura

Slovenski kolesar v moštvu Astane, Jani Brajkovič, je spregovoril o pretekli sezoni, obenem se že pripravlja na novo.

Objavljeno
26. november 2012 11.48
Ljubljana 26.6.2012,Jani Brajkovic kolesar foto: Tomi Lombar
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Zreče - Za slovenskim kolesarjem Janijem Brajkovičem je uspešna sezone, v kateri je na dirki po Franciji osvojil deveto mesto, na olimpijskih igrah v Londonu je bil deseti v kronometru, nato je zmagal še na dirki po Sloveniji. A kot sam pravi, je bil začetek sezone daleč od idealnega.

»Prvi del sezone zagotovo ni bil dober, za to sem predvsem sam kriv. Januarja in februarja sem hotel preveč in sem se pretreniral. Drugi del sezone oziroma sam Tour je bil zelo dober, potem pa mogoče čisto na koncu, zadnji mesec, je bilo malo nesrečnih dogodkov oziroma tisto počeno rebro. Ampak generalno gledano mislim, da je bila kar dobra sezona,« je povedal Brajkovič, ki bo novo tekmovalno sezono začel na Pirenejskem polotoku.

»Začel bom v Španiji, Ruta del Sol, potem imam na sporedu Tirreno Adriatico, Romandijo, Giro, Tour,« je pojasnil slovenski kolesar, pred katerim je druga sezona v kazahstanski ekipi Astana. »Ekipa je zelo dobra, tudi prejšnji teden, ko smo bili na pripravah, smo se imeli zelo dobro, vzdušje je odlično. Rabil sem tisto eno določeno obdobje, da sem se privadil na ta način dela, kajti vemo, da sem bil v prejšnjih letih zmeraj v eni in isti ekipi, se pravi z Johanom Bruyneelom, kjer je bil način dela malce drugačen, ampak mislim, da je za naslednjo sezono vse tako kot mora biti in se že veselim.«

Eden izmed ciljev Brajkoviča v novem tekmovalnem letu je izboljšati dosežek z dirke po Franciji, kjer je bil deveti. »Cilj je izboljšati deveto mesto na Touru. Sigurno bi pa rad že od začetka sezone pokazal nekaj zelo dobrih rezultatov, še posebej na Tirreno Adriatico, mogoče Romandiji in pa seveda na Touru.« Slovenski kolesar je za konec še na kratko komentiral afero Američana Lancea Armstronga, ki je imela velik vpliv na kolesarstvo.

»Zagotovo je zelo slaba reklama za kolesarstvo. Upam, da bomo to čim prej sanirali oziroma spravil v red in šli naprej,« si želi Brajkovič.