Bratovž že po pičlih 25 sekundah do nokavta v Melbournu

Slovenski borec Bor Bratovž je na prireditvi AFC 5 v Melbournu ekspresno opravil z domačinom Rickom Alchinom.

Objavljeno
10. maj 2013 17.23
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport

Melbourne - Slovenski borec Bor Bratovž se je danes veselil nove zmage v mešanih borilnih športih (MMA), potem ko je na prireditvi AFC 5 (Australian Fighting Championship) v Melbournu že po pičlih 25 sekundah obračuna kategorije do 84 kilogramov s klasičnim nokavtom prisilil k vdaji domačega matadorja Ricka Alchina.

»Playbor«, kakor se glasi vzdevek 31-letnega Domžalčana, je tako v svojo statistiko dvobojev, v katerih so dovoljeni tako rekoč vsi meti, prijemi in udarci, vpisal že sedmo zmago (ob treh porazih), za devet let mlajšega Avstralca pa je bil to peti poraz v desetem nastopu.

Bratovž se je tako bliskovito uvrstil v polfinale turnirja AFC, na katerem se bo naslednjič spet boril avgusta. Kot je priznal v smehu, ga od udarca - desnega direkta, s katerim je položil na tla Alchina, malo boli roka. »A bom že preživel,« se je še pošalil »Playbor«, čigar uspeh ima toliko večjo težo, ker ga je dosegel s poškodovanim kolenom, zaradi katerega že vse od decembrskega nastopa v Tokiu ne more trenirati na vso moč.