Britanski zdravnik priznal dopingiranje 150 športnikov

Na njegovem seznamu so bili prvoligaški nogometaši, udeleženci Toura, zvezdnik kriketa, boksarski prvak, teniški igralci.

Objavljeno
03. april 2016 13.27
J. P.
J. P.

London - Britanski zdravnik dr. Mark Bonar je javno, v časniku Sunday Times, priznal dopingiranje 150 uglednih imen iz sveta športa, med katerimi so tudi nogometaši premier league, britanski kolesarji, udeleženci slovitega Toura, angleški zvezdnik kriketa, otoški boksarski prvak in teniški igralci. Osemintridesetletni mož v belem, ki je bil pod drobnogledom že zadnji dve leti, je sicer znan kot specialist za pomlajevanje, razkril pa je, da ima vrsto »skritih strank«, tudi nogometašev Chelseaja, Arsenala in Leicestra. Časnik je ob tem opozoril, da drugih virov informacij v zvezi s tem nima, imen kršiteljev pa ni razkril.

Bonarja je novinar Sunday Timesa posnel skrivoma, zdravnik pa mu je zaupal, da je v zadnjih šestih letih znanim športnikom priskrbel nedovoljena sredstva, denimo EPO, testosteron, steroide in rasne hormone. Enako »dobrodušen« je bil tudi do plesalcev, ki so sodelovali v priljubljenem televizijskem šovu Zvezde plešejo, priznal pa je še, da se je sloves o njem širil od ust do ust in da mu svoje dejavnosti - zaposlen je v zasebni kliniki v Londonu - niti ni bilo potrebno posebej oglaševati.