Bron za tekvondoista Jureta Pantarja

Poraz na klubskem EP in v svetovnem pokalu v Beleku je moral priznati le polfinalnemu tekmecu Fahdu Zaouiaju. 

Objavljeno
08. februar 2017 16.47
J. P.
J. P.

Belek - Na klubskem evropskem prvenstvu v Turčiji, ki hkrati šteje tudi kot tekma svetovnega pokala v tekvondoju, je tretji tekmovalni dan, prvi v članski konkurenci, za zadovoljstvo v slovenskem taboru s tretjim mestom v kategoriji do 68 kilogramov poskrbel Jure Pantar. Jutri bo na tekmovanju nastopila še peterica naših udeležencev.

Pantar je najprej v šestnajstini finala odpravil Kazahstanca Almasa Melatova (16:6), nato pa se je žreb poigral s slovenskim zastopstvom, saj mu je za tekmeca v osmini finala naklonil reprezentančnega kolego Matica Motalna, od katerega je bil prepričljivo boljši s 13:2. V četrtfinalu je skalp snel tretjepostavljenemu Belgijcu Mohamedu Siju Ketbiju (14:9), tudi v polfinalu proti Nizozemcu Fahdu Zaouiaju mu je dobro kazalo.

Vodil je namreč s 3:2, po izidu 5:6 pa ga je nekoliko zmanjkalo, moral je nekoliko več tvegati, kar je nasprotnik izkoristil in napredoval v finale (6:12), Jure pa bo za tretje mesto prejel 3,6 točke in napredoval na rob stoterice najboljših borcev sveta kategorije do 68 kilogramov. »S prikazanimi borbami sem izredno zadovoljen, pokazal sem veliko suverenost in 'delal' zelo pametno,« je poudaril Pantar. V četrtfinalu kategorije do 74 kilogramov je nastopil Domen Pirc, ki je pokleknil pred Turkom Gokhanom Gosarjem (0:11).