Bubba Watson na vrhu po drugem dnevu

Ameriški golfist Bubba Watson ima na mastersu v Augusti tri udarce prednosti pred Avstralcem Johnom Sendenom.

Objavljeno
12. april 2014 10.32
GOLF-MASTERS/
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Augusta - Ameriški golfist Bubba Watson vodi po dveh dneh mastersa v Augusti. Zmagovalec turnirja iz leta 2012 je drugi dan igrišče s parom 72 premagal z 68 udarci in ima s skupnimi 137 udarci tri prednosti pred drugouvrščenim Avstralcem Johnom Sendenom.

Watson je v noči na soboto na igrišču v Augusti dosegel tuditudi pet zaporednih birdiejev, torej udarec pod parom posameznih lukenj na igrišču.

»Res sem se dobro počutil. Saj tu ne gre za znanost. Treba pa je zadeti luknjo in zadnja dva dni mi je šlo dobro od rok. Tako si osredotočen na to kar počneš, da preprosto ne razmišljaš o tem, koliko udarcev zapored je bilo odličnih. Imel sem tudi nekoliko sreče, poleg tega se ob uspešni igri nisem preveč veselil, saj delo še ni opravljeno,« je po drugem dnevu in vodstvu dejal Watson.

Trikratni zmagovalec mastersov Američan Phil Mickelson je presenetljivo zapravil možnosti za cut, drugi del tekmovanja, med drugimi pa tuditudi njegova rojaka Jason Dufner in Webb Simpson ter Anglež Luke Donald in prvak iz leta 2011 Južnoafričan Charl Schwartzel. V cut se je uvrstilo le 51 igralcev od 97, ki so začeli, med njimi sta tudi Rory McIlroy in Jason Day.

V Augusti sicer ni prvega golfista sveta, Američana Tigerja Woodsa, ki manjka zaradi operacije hrbta.