Bubka in Kozmus bosta začinila srečanje olimpijskih prvakov

Nekdanji sloviti ukrajinski atlet bo ob robu blejskega kongresa EAA obiskal Atletski center Primoža Kozmusa na Senovem.

Objavljeno
03. april 2015 12.48
atleti
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - V okviru blejskega kongresa Evropske atletske zveze (EAA) bo prihodnji četrtek nekdanji sloviti ukrajinski atlet Sergej Bubka, serijski svetovni prvak in rekorder v skoku s palico, obiskal Atletski center Primoža Kozmusa na Senovem, kjer se bo srečal s prvo generacijo otrok, vpisanih v atletsko šolo. Obisku bo sledilo druženje na gradu Rajhenburg v Brestanici. Srečanje olimpijskih prvakov, kot so prireditelji naslovili dogodek, se bo 9. aprila začelo ob 13.30.

Bled bo sicer od prihodnjega četrtka do nedelje gostil volilni kongres EAA, na katerem bodo izbirali novo vodstvo, potem ko se bo po štirih mandatih od svojega položaja poslovil Hansjörg Wirz. Udeleženci bodo njegovega naslednika izbrali med dolgoletnim direktorjem francoske atletske zveze Jeanom Garcio, prvim možem norveške atletike Arnejem Hansenom in Fincem Anttijem Pihlakoskijem, članom sveta krovne evropske organizacije. Za eno od trinajstih mest v svetu evropske atletike pa se bo potegoval tudi slovenski kandidat Gregor Benčina, predsednik Atletske zveze Slovenije, sicer pa je za to mesto nominiranih 22 kandidatov.

Slovenija bo drugič gostila kongres, na katerem ne bo manjkalo velikih imen »kraljice športov«, ob Bubki se bodo na Bledu pojavili še Britanec Sebastian Coe, dvakratni olimpijski zmagovalec in večkratni svetovni rekorder na 800 metrov, olimpijski zmagovalec in evropski prvak v deseteroboju, Estonec Erki Nool, in Romunka Gabriela Szabo, olimpijska in večkratna svetovna prvakinja v teku na 1500 in 5000 metrov.