Chiappini vpoklical še šest svežih obrazov

Novinke na seznamu so Ivana Tanacković, Ana Marija Vovk, Sara Đukič, Teja Bavdaž, Darja Eržen in Veronika Mikl.

Objavljeno
02. julij 2017 11.28
J. P.
J. P.

Ljubljana - Pred slovensko žensko odbojkarsko reprezentanco je pestro obdobje, saj bodo izbranke selektorja Alessandra Chiappinija konec avgusta na Nizozemskem nastopile v tretjem kolu kvalifikacij za svetovno prvenstvo, v začetku septembra pa se bodo domačemu avditoriju predstavile na svetovnem prvenstvu do 23 let v Ljubljani.

Italijanski strokovnjak bo dekleta zbral 24. julija v Mariboru, danes pa je javno obelodanil seznam dvajseterice, na katerem je tudi nekaj svežih obrazov. »Nova imena so zraven zato, ker sem mi zdi zelo pomembno, da bolje spoznam še nekaj slovenskih odbojkaric. Časa za priprave ne bo veliko, a to je edina možnost, da se spoznam s slovenskimi talenti in na podlagi videnega pripravim okvir dela za prihodnost,« je prepričan Chiappini.

Selektor je na seznam dodal podajalko Ivano Tanasković, ki je trenutno brez delodajalca, sprejemalko Nove KBM Branik Ano Marijo Vovk, blokerki GEN-I Volleyja Saro Đukič in Tejo Bavdaž, visokoraslo korektorko Formule Formisa Darjo Eržen in prosto igralko Keme Puconcev Veroniko Mikl. Med dvajseterico so tri legionarke, kapetanka in podajalka Beziersa Eva Mori, sprejemalka Filottrana Lana Ščuka in blokerka nemškega DSC Saša Planinšec.

REPREZENTANČNI SEZNAM

Podajalke: Eva Mori (Beziers/Fra), Sara Najdič (Nova KBM Branik), Ivana Tanasković (brez kluba).

Sprejemalke: Katja Mihalinec, Pia Blažič (obe Calcit Volleyball), Lana Ščuka (Lardini Filottrano/Ita), Anita Sobočan, Ana Marija Vovk, Nika Blagne (vse Nova KBM Branik).

Blokerke: Tina Grudina, Katja Mihevc (obe Calcit Volleyball), Ela Pintar (Nova KBM Branik), Saša Planinšec (DSC Volleyball/Nem), Teja Bavdaž, Sara Đukić (obe GEN-I Volley).

Korektorke: Iza Mlakar (Nova KBM Branik), Urška Igličar (Calcit Volleyball), Darja Eržen (Formula Formis).

Prosti igralki: Maja Pahor (Calcit Volleyball), Veronika Mikl (Kema Puconci).