Danaja Knez presenetljiva evropska prvakinja

Branilka lovorike v krosmintonu Jasmina Keber, ki je sezono že končala zaradi nosečnosti, si je poškodovala gleženj.

Objavljeno
12. julij 2016 08.41
Danaja Knez
J. P.
J. P.

Brest - Da je šel naslov članske evropske prvakinje v krosmintonu še tretjič zapovrstjo v Slovenijo, sploh ni presenečenje. Veliko presenečenje pa je, da zanj ni vnovič poskrbela Jasmina Keber, sicer tudi aktualna svetovna prvakinja, temveč njena varovanka, komaj 18-letna Danaja Knez, ki šele prvo leto nastopa v članski konkurenci.

Svetovna podprvakinja v kategoriji do 18 let se je iz skupine prebila z dvema zmagama in enim porazom, nato pa uspešno napredovala do polfinala, kjer je na kolena z 2:1 (-9, 14, 13) spravila še svojo trenerko Kebrovo. Ta je v Brest prispela brez enega samega letošnjega poraza, a si je v četrtfinalnem obračunu poškodovala gleženj.

Jasmina je tako osvojila bron na svoji zadnji tekmi v sezoni, ki jo bo predčasno zapečatila zavoljo nosečnosti. Danaja pa je tudi v finalu navdušila z igro in z 2:0 (9, 14) odpravila še tretjepostavljeno Švedinjo Rebecco Nielsen. »Občutki so fenomenalni, sploh ker takšnega uspeha res nisem pričakovala. Iz dvoboja v dvoboj sem igrala bolje, izjemno se že veselim nadaljevanja sezone,« je vtise strnila nova evropska prvakinja.

Za tretje slovensko odličje je v mešanih dvojicah z bronom poskrbela naveza Jasmina Keber-Matjaž Šušteršič. V kategoriji do 18 let se je Lori Škerl okitila z zlatom, Rebeka Škerl s srebrom, skupaj sta postali prvakinji med dvojicami, medtem ko sta bili Hana Zorec in Pika Rogelj bronasti. Rogljeva je bila srebrna še v kategoriji do 12 let, Žak Kolenc pa bronast tako v posamični konkurenci kot med dvojicami z Andražem Starino.