Darko Jorgič dvakrat drugi na Češkem

Slovenski uspeh sta med kadetinjami v ekipni konkurenci dopolnili drugouvrščeni Katarina Stražar in Lea Paulin.
Objavljeno
14. februar 2016 11.08
Janez Porenta
Janez Porenta

Hodonin - Zelo obetavni slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgič tako rekoč na vsakem koraku potrjuje svoj razkošen talent. Na mladinskem turnirju na Češkem je vnovič dokazal, da sodi v svoji starostni kategoriji med najboljše na stari celini, saj se je okitil z drugim mestom med mladinci v posamični konkurenci. Drugega za drugim je odpravil Šveda Vilmerja Georgssona (4:1), Kubanca Livana Martineza (4:1), Grka Ioannisa Sgouropoulosa (4:0), Poljaka Tomasza Kotowskega (4:2) in v polfinalu gladko tudi Rusa Nikito Jarušina (4:0), pokleknil pa šele v finalu pred Japoncem Jukijo Udo, ki je bil po hudem dvoboju boljši s 4:2 (16, -6, 4, -1, 3, 9).

Enako uspešen je bil komaj 17-letni Hastničan, član Krke, tudi v konkurenci dvojic, saj je v navezi s Čehom Tomašem Polanskym najprej snel skalp Hrvatoma Josipu Arbanasu in Luki Martineku (3:0), nato Romunoma Dragosu Florinu Oprei in Stefanu Tonghioiuju (3:2) ter Srboma Aleksi Gačevu in Nikoli Marinkoviću (3:0), v polfinalu pa še Romunoma Alexandruju Manoleju in Raresu Siposu (3:0). V finalu je slovensko-češka kombinacija premoč priznala Avstrijcu Andreasu Levenku in Romunu Cristianu Pletei, ki sta bila po štirih izenačenih nizih boljša s 3:1 (8, 11, -5, 11).

Izkazali pa sta se še kadetinji Katarina Stražar in Lea Paulin, ki sta se v ekipni konkurenci najprej prebili v polfinale po zmagi nad Turčijo (3:0) in nato še v finale po skalpu Romunk (3:2), na zadnji stopnički pa sta morali premoč priznati Korejki Yubin Shin in Romunki Luizi Popescu, ki sta zmagali s 3:1, častno točko je Sloveniji priborila Stražarjeva.