Debevec si je v Münchnu leže pristreljal 3. mesto

Slovenski strelec Rajmond Debevec je na tekmi svetovnega pokala z MK puško osvojil 3. mesto.

Objavljeno
27. maj 2013 14.01
mdr*Debevec
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

München - Slovenski strelec Rajmond Debevec je na današnji tekmi svetovnega pokala v Münchnu z malokalibrsko puško leže osvojil tretje mesto. Nosilec treh olimpijskih odličij je v velikem finalu zadel 186,2, v kvalifikacijah pa 622,2 kroga.

Zmagal je Francoz Mikael D'Halluin (207,3/624,2), drugi pa je bil Avstrijec Thomas Mathis (207,2/624,5).

Debevec je tudi v svojem drugem letošnjem nastopu na svetovnem pokalu prikazal izjemno predstavo. Po odmevnih dosežkih v ameriškem Fort Benningu, kjer je z malokalibrsko puško leže zasedel četrto, z malokalibrsko puško v trojnem položaju pa šesto mesto, je v svoji paradni disciplini zasedel tretje mesto.

Najboljši slovenski strelec vseh časov si je v bavarski prestolnici v kvalifikacijah šele z odlično zadnjo serijo (104,5 kroga) kot osmi zagotovil nastop v finalu, v njem pa si je v teh »ekstremnih« vremenskih razmerah nato pristreljal še stopničke. Pred tem je v prvi seriji zadel 104,4, v drugi 103,5, v tretji 102,7, v četrti 102,7 in v peti 104,4 kroga.

Debevec je v finalu, kjer po osmem strelu izpade prvi najslabši tekmovalec, nato pa na vsaka dodatna dva strela naslednji najslabše uvrščeni tekmovalec, z odličnim nastopom osvojil tretje mesto in izboljšal svojo najboljšo letošnjo uvrstitev iz svetovnega pokala, ki jo je pred slabim mesecem dosegel v ameriški zvezni državi Georgia.

Na današnji tekmi je nastopil tudi Željko Moičević, ki je zasedel 32. mesto (618,2), medtem ko se tretji slovenski predstavnik v tej disciplini Robi Markoja prek nedeljskih eliminacij ni prebil na kvalifikacijsko tekmo.