Dirkaški svet žaluje za mladim Nizozemcem

Na znameniti belgijski stezi v Spa-Francorchampsu se je včeraj smrtno ponesrečil komaj 18-letni Dilano van 't Hoff.
Fotografija: Za Dilana van 't Hoffa je bila usodna nesreča v Spa-Francorchampsu. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Za Dilana van 't Hoffa je bila usodna nesreča v Spa-Francorchampsu. FOTO: Twitter

Dirko formule za evropsko prvenstvo regional by Alpine (FRECA) na znameniti stezi v Spa-Francorchampsu je v soboto zaznamovala huda nesreča, ki je terjala življenje 18-letnega Dilana van 't Hoffa. Nizozemski up je v dežju na ravnini Kemmel nenadoma izgubil nadzor nad svojim bolidom ekipe MP Motorsport, nakar je vanj z vso hitrostjo trčil eden od tekmecev.

Poškodbe, ki jih je pri tem staknil Van 't Hoff, so bile tako hude, da ga zdravniki niso mogli več rešiti. Dilano je sicer veljal za zelo nadarjenega dirkača, lani je, denimo, osvojil naslov španskega prvaka v formuli 4. Ob tem so se mnogi spomnili hude nesreče Francoza Anthoina Huberta, ki se je pred štirimi leti smrtno ponesrečil skoraj na istem delu proge, na kateri bo konec julija na sporedu velika nagrada Belgije v formuli 1.

»To so zelo slabe novice za motošport. Dirkališče v Spa-Francorchampsu se na določenih delih, še posebno po izhodu iz dvojne šikane Eau Rouge, v dežju spremeni v pravi pekel,« je pojasnil nekdanji vrhunski dirkač Jos Verstappen, oče zdajšnjega šampiona Maxa Verstappna.

Stefano Domenicali, izvršni direktor formule 1, je ob tem zapisal: »Dilano je umrl pri zasledovanju svojih sanj, da bi se prebil v svetovni vrh motošporta. Naše misli so zdaj pri njegovi družini, prijateljih in moštvu.«

Preberite še:

Komentarji: