Van de Brugh spet zaljubljen v plavanje

Na SP v Kazanu se v bazene vrača olimpijski prvak na 100 m prsno, južnoafriški plavalec Cameron van der Burgh.

Objavljeno
01. avgust 2015 12.19
OLY-SWIM-SWM1BR/(SWM031101)
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Kazan - Po lanski poškodbi rame se v tekmovalni bazen na SP v Kazanu vrača južnoafriški plavalec Cameron van der Burgh. Olimpijski prvak na 100 m prsno bo znova eden večjih izzivov tudi za našega glavnega aduta Damirja Dugonjića.

Van der Burgh se je lani ob koncu leta ukvarjal z zapleteno poškodbo ramenskih vezi, a zdaj pravi, da je pripravljen na vrnitev in boj za najvišja mesta. Nastopil bo na 50, 100 in 200 m prsno in tudi v štafeti.

Kot je dejal, se je po težkem obdobju v in izven bazenov, spet zaljubil v plavanje. »Najbolj pomembno letos zame je bilo, da spet pridem v pravi ritem. Po poškodbi je bilo obdobje, ko v športu nisem prav nič užival. Kot kaže sem imel tudi nekakšno poolimpijsko depresijo, če bi temu lahko tako rekel. Lansko leto sem končal poškodovan in v tistem obdobju mi je prišlo prav, da sem si vzel nekaj premora. Zdaj sem zadovoljen s svojim napredkom, vesel sem, da sem lahko normalno treniral. Počutim se dobro in že komaj čakam tekme,« je dejal 27-letni plavalec. »Vesel sem, da sem nazaj in da sem spet našel ljubezen do plavanja. Veselim se, da bom spet stopil na rob bazena in pokazal svojo najboljšo predstavo.«

Kajpak Južnoafričan načrtuje naskok na vrh, a imel bo težko delo, njegova glavna tekmeca bosta Avstralec Christian Sorenger in Britanec Adam Peaty, ki mu je tudi odvzel svetovna rekorda na 50 in 100 m ter ga lani premagal na igrah Commonwealtha. Med slovito trojico se bo skušal vriniti tudi slovenski plavalec Damir Dugonjić. V predtekmovanju se bodo vsi preizkusili že jutri dopoldne.