Dvoboj slovenskih in ruskih vaterpolistov brez zmagovalca

Slovenija in Rusija sta se na tekmi drugega kroga kvalifikacij za nastop na EP razšli z neodločenim izidom 6:6.

Objavljeno
12. julij 2013 20.40
*jer*Vaterpolo
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Varšava - Slovenska vaterpolska reprezentanca je v drugem nastopu na turnirju drugega kroga kvalifikacij za vaterpolsko EP 2014 v Grozowu na Poljskem igrala neodločeno z Rusijo s 6:6 (1:3, 2:2, 2:1, 1:0). Po dvakrat sta za Slovenijo zadela Erik Bukovac in Jure Nastran, po enkrat pa Duje Peroš in Teo Galič.

Rezultat današnje tekme pomeni, da bo o prvem mestu na turnirju bo zdaj odločala skupna razlika v doseženih in prejetih golih, Slovenijo pa v soboto čakata tekmi proti Portugalski in Češki.

»To tekmo smo res odigrali odlično. Rusi so vodili, na koncu pa so bile naše možnosti za zmago celo večje. Tempo na celi tekmi je bil res nor,« je po drugem obračunu na Poljskem povedal Troppan, ki bo skušal svoje varovance čim bolj odpočiti pred sobotnima sklepnima obračunoma.

Ta bosta na sporedu ob 11. (Portugalska) in 17. uri (Češka).

Rusi zapravili prednost treh golov

Ruski vaterpolisti so v uvodu tekme upravičili vlogo favorita in prvo tretjino dobili s 3:1, v drugi povedli celo s 4:1 in imeli do konca še vodstvo s 5:3 in 6:4.

Četa selektorja Primoža Troppana pa se ni predajala do konca in slovenska izbrana vrsta je tri minute pred zadnjim piskom sirene po golu mladega Dujtaa Peroša izenačila na 6:6. V zadnjih minutah so bili Slovenci celo nevarnejši, a sta Jure in Matej Nastran v zadnjem delu zapravila strele s petmetrovke, ki bi morala odločiti zmagovalca.