Elan ubranil zmagovalno lovoriko

Posamično je slovenski padalec Senad Salkič zasedel končno 2. mesto, premoč pa priznal le Nemcu Stefanu Wiesnerju.

Objavljeno
20. september 2015 16.49
Z. R./J. P., Delo.si
Z. R./J. P., Delo.si

Locarno - Čeravno so imeli padalci Elana pred finalom sezone svetovnega pokala v skokih na cilj v skupnem seštevku zajetno prednost pred prvimi zasledovalci Italijani, je bilo hitro jasno, da so se tekmovanja v Švici lotili skrajno resno, saj so si že v uvodni seriji zagotovili nekaj prednosti, ki je do konca niso več izpustili iz rok. Slovenci so delovali izjemno hladnokrvno in suvereno, nihče iz tokratne peterice - Roman Karun, Peter Balta, Senad Salkič, Borut Erjavec in Matej Bečan - si ni privoščil večje napake, kar je botrovalo vnovični zmagi in potrditvi skupnega naslova.

»Pred odhodom v Švico nam je bilo kristalno jasno, da nam za skupno zmago zadostuje že povprečna uvrstitev, a nismo želeli ničesar prepustiti naključju ali se osramotiti. Kot vselej smo želeli preizkušnjo končati na zmagovalnem odru, kar se nam je posrečilo. Skakali smo sproščeno in brez bremena, v nasprotju s tekmeci, ki so pregoreli v preveliki želji, da bi nas ujeli. Zelo smo zadovoljni s sezono in upamo, da bomo v dobri formi tudi decembra na svetovnih letalskih igrah,« so bili v en glas zadovoljni v leškem moštvu.

V boju za posamični naslov je bil tudi Salkič, ki pa se mu ni posrečilo prebiti mimo Nemca Stefana Wiesnerja, je pa potrdil še vedno imenitno drugo mesto. »V prvi vrsti sem vesel ekipnega uspeha, ki mi pomeni več kot posamična uvrstitev, seveda pa sem nadvse zadovoljen tudi zavoljo tega drugega mesta,« je črto pod doseženo potegnil prekaljeni Salkič, ki ga letos čaka tudi še vojaško svetovno prvenstvo.

IZIDI

Ekipno: 1. Elan (Karun, Balta, Salkič, Erjavec, Bečan) 41 cm, 2. Sportfördergruppe (Nem) 51, 3. Csim (Mad) 59; posamično - moški: 1. Wiesner (Nem) 1, 2. Salkič 4, 3. Al Sanqoor (ZAE) 4; končni vrstni red - ekipno: 1. Elan 1080, 2. INT (Ita) 855, 3. Csim 855; posamično - moški: 1. Wiesner 326, 2. Salkič 291, 3. Tresoldi (Ita) 236.