EP v judu: Petra Nareks deveta, Matjaž Trbovc brez uvrstitve

Na judoističnem EP v Budimpešti je brez uvrstitve ostal Matjaž Trbovc, Petra Nareks končala na 9. mestu.

Objavljeno
25. april 2013 14.34
jer_judo
Miha Šimnovec, poročevalec
Miha Šimnovec, poročevalec

Budimpešta - Z dvoboji v najlažjih kategorijah se je v Budimpešti začelo 62. evropsko prvenstvo v judu. Medtem ko je bila Petra Nareks v uvodnem krogu boljša od Belgijke Lotte Denoo (5:0) in se uvrstila v osmino finala kategorije do 52 kilogramov, je Matjaž Trbovc (do 60 kg) že po svojem prvem dvoboju končal posamične nastope v športni dvorani Laszla Pappa.

Za 24-letnega judoista celjskega kluba Z'dežele Sankaku je bil v uvodnem krogu usoden Čeh Pavel Petrikov, ki je po izenačenem obračunu zmagal s 5:0. »Najprej sem jaz prejel kazen, nato jo je še on. Ko sem ga potem minuto pred koncem napadel, me je presenetil z nasprotnim napadom. Zagotovo sem razočaran, le kaj ne bi bil. Čeprav sem vedel, da bo borba težka, sem vendarle pričakoval več,« je po porazu priznal Trbovc.

Malo za svojim klubskim kolegom je poraz doživela še Nareksova, ki je morala v dvoboju za četrtfinale premoč priznati Giuffridi (0:7), tako da je prvenstvo končala na devetem mestu. »Bila sem že zelo vesela, da sem sploh dobila priložnost za nastop, kajti januarja so mi operirali levo koleno, po tem posegu pa sem se udeležila le dveh tekem. Pozna se mi, da nisem v tekmovalnem ciklusu, da mi manjkajo borbe in izkušnje, kar zadeva nova pravila,« je pojasnila 30-letna Žalčanka.

Jutri se bodo pod slovensko zastavo borili Nina Miloševič (v uvodnem dvoboju se bo spoprijela z Italijanko Edwige Gwend), Tina Trstenjak (vse do 63 kg, po prostem 1. krogu se bo v osmini finala pomerila s Švedinjo Mio Hermansson), Anka Pogačnik (do 70 kg, z Italijanko Giulio Cantoni), Tadej Čeh (z Gruzincem Nugzarijem Tatalašvilijem), Rok Drakšič (oba do 73 kg, čaka na boljšega med Italijanom Andreo Regisom in Turkom Hasanom Vanlioglujem) ter Aljaž Sedej (do 81 kg), čigar prvi nasprotnik bo Srb Miroljub Ivezić).