EP v namiznem tenisu: konec slovenskih nastopov

Danes so izpadle še vse tri dvojice s slovensko udeležbo. Obe reprezentanci v Jekaterinburgu pustili pozitiven vtis.

Objavljeno
02. oktober 2015 19.32
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Jekaterinburg - Nadaljevanje namiznoteniškega evropskega prvenstva v Rusiji v posamični konkurenci in med dvojicami bo potekalo brez slovenskega pečata, saj so danes izpadli še vsi trije pari z našo udeležbo. Legionarki Manca Fajmut in Alex Galič sta se znašli pred zelo visoko oviro, nasproti sta jima namreč stali 26. igralka sveta, Kitajka z avstrijskim potnim listom Liu Jia, in Čehinja Iveta Vacenovska, ki je 61. na svetovni jakostni lestvici (obe sta najvišje rangirani predstavnici svojih držav), ki sta potrdili vlogo favoritinj in zmagali s 3:1 (5, 9, -10, 6).

Že pred tem sta pokleknila tudi najstnika Darko Jorgič in Deni Kožul, saj sta izkušena Avstrijca Robert Gardos (26. na svetu) in Daniel Habesohn (63.) zmagala s 3:0 (8, 6, 6). Tretji slovenski predstavnik, novopečeni bundesligaš Jan Žibrat, je sestavil navezo z Ewoutom Oostwouderjem, s katerim sta se dobro spoznala, ko si je 23-letni Prlek kruh še služil na Nizozemskem. Dvojica je bila prekratka za avstrijsko-portugalsko kombinacijo Stefan Fegerl-Joao Monteiro (43. in 39. igralec sveta), ki se je veselila zmage s 3:1 (9, 7, -8, 12).

Generalno gledano se je prvenstvo za slovensko odpravo dobro končalo. Izstopala so dekleta, ki so si z 19. mestom v ekipni konkurenci zagotovila vstopnico za novonastalo evropsko ligo, medtem ko so fantje razmeroma brez prask preživeli popolno pomladitev zasedbe, ki bi ji resda pomagal tudi prvi slovenski loparček Bojan Tokič, če ga ne bi dajal teniški komolec.