Eva Terčelj odlična tretja v Nemčiji

Kajakašica Eva Terčelj je na tekmi svetovnega pokala v nemškem Markleebergu osvojila odlično tretje mesto.

Objavljeno
02. julij 2017 17.29
eva terčelj
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Berlin - Slovenska kajakašica Eva Terčelj je na tretji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Markkleebergu osvojila tretje mesto. Terčeljeva je za zmagovalko, Nemko Ricardo Funk, zaostala 5,32 sekunde. Druga je bila Avstralka Jessica Fox z zaostankom 2,46 sekunde. Urša Kragelj je bila 29.

V finalu med kanuisti pa je tik pod stopničkami končal Benjamin Savšek, z enim dotikom je za tretjeuvrščenim Britancem Adamom Burgessom zaostal 17 stotnik sekunde. Prvi dve mesti sta osvojila Slovak Michal Martikan in Nemec Sideris Tasiadis. V finalu je veslal tudi Anže Berčič in bil osmi. Luka Božič je končal v polfinalu na 15. mestu, Jure Lenračič pa je nastope v Nemčiji sklenil že v kvalifikacijah.

»Današnji dan se je zame lepo razpletel. Uspela mi je lepa vožnja. Vedno so še rezerve, ampak sem zelo vesela današnje uvrstitve na stopničke. Na stopničkah sem bila v elitni družbi. Proga je bila zahtevna, hitro so se zgodile napake. Očitno sem jih naredila tretja najmanj,« je v smehu povedala Terčeljeva. »Proga je zelo zahtevna, zato v cilju nimaš dobrih občutkov, saj do konca ne veš, kako se boš uvrstil. Obakrat sem se borila do konca in poskušala izvleči čim več,« je še dodala.