Evropski prvak Šketako odstopil na SP

Denis Šketako ni videl cilja dolgega triatlona v Oklahomi, moč so mu pobrali orjaški valovi, odstopil je na kolesu.

Objavljeno
25. september 2016 09.06
Denis Šketako
Janez Porenta
Janez Porenta

Oklahoma City - Evropski prvak v dolgem triatlonu, Zasavčan Denis Šketako, se je včeraj onkraj »luže« prvič predstavil tudi na svetovnem prvenstvu, ki pa mu v izjemno zahtevnih razmerah ne bo ostalo v najlepšem spominu, saj ga je zmanjkalo že po plavalnem nastopu, po katerem ga ni bilo v ospredju, odstopiti pa je moral sredi kolesarskega dela.

»Moje prvo svetovno prvenstvo in moj prvi odstop. Orjaški valovi so mi pobrali vso moč, želodčni krči in bruhanje pa so me dokončno izčrpali na 60 kilometru kolesarjenja. Ko gre nekaj narobe, gre narobe vse. To je triatlon,« je po koncu zmajeval z glavo Hrastničan, ki si tako ni kar sam poklonil najlepšega darila za 28. rojstni dan, ki ga je praznoval v sredo.

Šketaka zdaj do konca sezone čakata še dva evropska izziva: že čez dva tedna potuje na Mallorco, konec oktobra pa še na Sardinijo, ki bo gostila zaključno dejanje sezone, za slovenskega asa najuspešnejše doslej. Nato se bo Denis lahko spočil in dobro regeneriral.

Zmaga je, enako kot lani, romala v Francijo, vendar ne k branilcu lovorike Cyrilu Viennotu, ki je bil s časom 6;02:11 drugi, temveč k njegovemu rojaku Sylvainu Sudrieju, ki se je edini spustil pod šesturno mejo (5;59:46). Z bronom se je okitil Američan Matt Chrabot (6;06:13). Pri dekletih je s konkurenco prepričljivo opravila Britanka Jodie Swallow s časom 6;37:11.