Finale DP: Mariborčanke izenačile, odločala bo peta tekma

Finale državnega prvenstva odbojkaric med Novo KBM Branikom in Calcitom Ljubljano se bo razpletel šele v ponedeljek.

Objavljeno
05. maj 2016 21.38
ODBOOJKA
Š. Ro.
Š. Ro.

Maribor - Četrta finalna tekma končnice državnega prvenstva za odbojkarice še ni prinesla odločitve o prvakinjah. Odbojkarice Nove KBM Branika so namreč doma premagale Calcit Ljubljano s 3:0 (25, 16, 13) in izid v zmagah izenačile na 2:2. O končni zmagi bo tako odločala peta tekma finalne serije, v ponedeljek, 9. maja, v ljubljanski dvorani Tivoli.

Mariborske odbojkarice se na domačem terenu ne dajo, tudi v drugo so dosegle zanesljivo zmago in preložile odločitev o letošnjih državnih prvakinjah. V prvem nizu je bila tekma izenačena, v končnici pa so bile bolj zbrane domače odbojkarice, ki so izkoristile drugo zaključno žogo. Domačinke so v drugem nizu prevladovale v vseh elementih igre, gostje so imele veliko težav na sprejemu, v svojih vrstah pa premalo razpoloženih igralk.

Tudi v tretjem nizu so varovanke Bruna Najdiča prikazale dobro odbojko in ob veliko boljšem servisu, do odločilne prednosti so prišle po zaslugi Sare Najdič, bloku in napadu zasluženo prišle do svoje druge zmage v finalu končnice slovenskega državnega prvenstva.

»Zagotovo je prvi niz težek, težka borba, ekipi sta se menjavali v vodstvu vse do drugega tehničnega odmora, ko je Calcit dobil prvo večjo prednost. Obe ekipi sta napadali, treba je bilo zdržati v bloku in obrambi. Sprejem je bil dober pri obeh ekipah. Na prejšnji tekmi smo dobili prvi niz, potem popustili, danes pa smo startali na polno in gostjam nismo dovolili ritma. Gradili smo našo igro, poskusili povest, to se nam je poznalo. V ponedeljek sledi že nova tekma, moramo se pripraviti, iskati tisto, kar rabimo od napada, ki je ključen, do tega, da ne pademo, da igramo na ravni, da pritiskamo s servisom, protinapadom in naredimo čim manj napak. Koncentracija bo pomembna, fizična moč, zdaj nas čakajo štirje dnevi počitka. Vsaka ekipa bo iskala svoje prednosti, kaj pa je tisto, kar je potrebno za zmago, pa zdaj nisem najbolj pameten,« je po tekmi povedal Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika.

Nova KBM Branik - Calcit Ljubljana 3:0 (25, 16, 15)

Dvorana Lukna, gledalcev 1000, sodnika: Valentar (Prevalje) in Globačnik (Topolšica).

Nova KBM Branik: Mlakar 17, Blagne, Kaučič 7, Sužnik, Cvetanović 12, Ammerman 5, Vovk, Najdič 3, Keglevič, Planinšec 8, Sobočan, Pintar, Eržen.

Calcit Ljubljana: Grudina 10, Božič, Igličar, Forštnarič, Kučej 4, Kostić 12, Hribar, Jerala, Turk, Potokar 4, Koleva 13, Van de Vyver.