Fistravec in Zupan najhitrejša v dvojnem dvojcu

Današnja blejska prvomajska regata se je razpletla povsem po pričakovanjih.

Objavljeno
19. april 2015 21.35
Gašper Fistravec in Matej Rojec na Bledu, 21. maja 2014
G. L., Delo.si, STA
G. L., Delo.si, STA

Bled - Blejska prvomajska regata je v nedeljo postregla s pričakovanim razpletom. Novi slovenski prvak v skifu Mariborčan Gašper Fistravec in Blejec Janez Zupan sta po pričakovanjih slavila še dvojnem dvojcu, v dvojnem četvercu pa sta se jima za zmago pridružila še Matej Rojec iz Ljubljane in drugi Blejec Aleš Zupan.

V dvojnem dvojcu sta Fistravec in Zupan premagala prav posadko Rojec/Zupan, tretja pa sta bila mlada veslača iz Maribora in Kopra Gašper Ferlinc in Gašper Ostanek, ki sta ob Blejcih Alešu Jalnu in Ljubljančanu Vidu Puglju osvojila tudi drugo mesto med četverci. Lahka veslača izolskega Arga Rajko Hrvat in Marko Bolha se nista resneje vključila v boj za najvišja mesta in med dvojnimi dvojci osvojila peto mesto.

V okrnjeni konkurenci skifistov je zmagal domačin Jan Špik, v ženski konkurenci je bila najboljša Maja Golja iz mariborskih Dravskih elektrarn.

»Tekme so se razpletle tako, kot smo to pričakovali,« je nedeljo pokomentiral slovenski selektor Dušan Jurše in še enkrat potrdil, da razmišlja, da bi za uvodno tekmo svetovnega pokala, ki bo med 8. in 10. majem na Bledu, prijavil le Gašperja Fistravca v skifu in Rajka Hrvata v lahkem enojcu: »Taka je osnovna usmeritev. Ostali bodo trenirali za sestavo posadk v nadaljevanju sezone.«