Gadnik bo igral za Salonit

Nekdanji slovenski reprezentant Saša Gadnik bo do morebitnega novega odhoda v tujino igral za Salonit Anhovo.

Objavljeno
16. september 2015 13.50
G. L., Delo.si, STA
G. L., Delo.si, STA

Kanal - V dresu kanalskega Salonita Anhovo bo v prihajajoči sezoni igral tudi nekdanji slovenski reprezentant Saša Gadnik. Po dogovoru z vodstvom kluba bo 34-letnik za Salonit igral do morebitnega novega odhoda v tujino.

Poleg Gadnika je skupaj s preostalimi odbojkarji Salonita avgustovske priprave oddelal tudi Alan Komel, še en nekdanji reprezentant. Oba sta svoje prve odbojkarske korake naredila prav v Kanalu. Medtem ko se leto dni mlajši Komel s kanalskim klubom še ni dogovoril za sodelovanje v novi sezoni, je Gadnik za Kanalce zaigral že na nedeljskem turnirju za pokal Kamnika, in s soigralci osvojil prvo mesto.

»Saša bo za nas igral tudi na sobotnem turnirju v Žirovnici, dogovorili pa smo se, da bo za Salonit igral tudi v državnem prvenstvu, toda, če bo dobili ugodno ponudbo iz tujine, bo lahko odšel. Za nas bi bilo zelo pomembno, da bi lahko ostal vsaj do popolnega okrevanja Darija Savičiča, seveda pa si želimo, da bi ostal do konca sezone. Podobna možnost dogovora obstaja tudi glede Komela,« je prihod odličnega korektorja v matični klub potrdil direktor Salonita Miloš Grilanc.

Gadnik je vrste petkratnega državnega prvaka Slovenije (osemkrat so bili najboljši tudi v pokalnem tekmovanju) zapustil leta 2001, nato pa je z izjemo sezone 2008/9, ko je le nekaj mesecev igral za ACH Volley, igral v tujini. Prva leta v italijanski A-2 ligi, kjer je nosil dres ekip Crema Samgas, Spoleto in Bergamo, dve sezoni je igral v ruski superligi za Gazprom iz Surguta, eno leto za tunizijsko ekipo Sportif Sfaxien, s katero je bil prvak Afrike, v zadnjih sezonah pa je igral za Ahly Tripoli v Libiji.