Gajser razred zase tudi v Maggiori

Najboljši slovenski motokrosist je zanesljivo dobil tudi dirko za svetovno prvenstvo v razredu MXGP za veliko nagrado Italije.
Fotografija: Tim Gajser je prepričljivo dobil obe dirki v Maggiori. FOTO: Honda Racing
Odpri galerijo
Tim Gajser je prepričljivo dobil obe dirki v Maggiori. FOTO: Honda Racing

Slovenski motokrosistični šampion Tim Gajser (Honda) kot po tekočem traku niza vrhunske predstave. Zanesljivo je dobil tudi prvo in drugo dirko za svetovno prvenstvo v razredu MXGP v Maggiori.

Gajser, ki je bil v včerajšnjih kvalifikacijah za veliko nagrado Italije drugi, se je na prvi dirki dolgo vozil na tretjem mestu. Mimo Nizozemca Calvina Vlaanderna (Yamaha) se je na drugo mesto prebil po slabih 15 minutah preizkušnje, vodstvo, ki ga ni več izpustil iz rok, pa je prevzel sedem minut pozneje, ko je prehitel še Francoza Maxima Renauxa (Yamaha).

Za Timom je drugi v cilj pridrvel Švicar Jeremy Seewer (Yamaha), ki je zaostal za 5,940 sekunde, na tretjem mestu pa je končal Renaux (+ 14,816). Četrti je bil Vlaanderen (+ 17,013), peti pa Latvijec Jonass Pauls (Husqvarna, + 32,750).

V drugi vožnji je Gajser zmagal še bolj prepričljivo. V cilju je imel že debelih dvajset sekund naskoka pred drugouvrščenim Seewerjem in dobrih trideset pred tretjeuvrščenim Renauxom. Četrto mesto je zasedel Britanec Ben Watson (Kawasaki, + 32,382), peto pa Španec Ruben Fernandez (Honda, + 34,972).

Nove točke tudi za Pancarja

Na prvi dirki kategorije MX2 je slovenski dirkač Jan Pancar (KTM), ki je bil v včerajšnjih kvalifikacijah zelo dober deveti, zasedel 19. mesto in tako osvojil dve točki za svetovno prvenstvo. Pred Francozom Stephenom Rubinijem (Honda) in Švedom Isakom Giftingom (KTM) je bil najhitrejši Belgijec Jago Geerts (Yamaha), ki vodi v skupni razvrstitvi.

V drugi vožnji je bil Geerts drugi za Francozom Tomom Viallom (KTM), Pancar pa je zasedel enajsto mesto.

Naslednja preizkušnja za svetovno prvenstvo bo že prihodnji teden na Sardiniji.

Komentarji: