Gangnes bo po operaciji verjetno izpustil célo sezono

Med treningom v avstrijskem Stamsu si je namreč pri padcu ob doskoku strgal prednje križne vezi levega kolena.

Objavljeno
12. junij 2016 14.18
ap-Poland
J. P.
J. P.

Oslo - Potem ko je v minuli sezoni kot najuspešnejši iz zelo močnega norveškega moštva zasedel tretje mesto v končni razvrstitvi svetovnega pokala v smučarskih skokih (predse je spustil zgolj Petra Prevca in Nemca Severina Freunda), je želel Kenneth Gangnes v prihajajoči tekmovalni zimi še korak višje. A so se mu načrti podrli že v zgodnji fazi priprav.

Med treningom v avstrijskem Stamsu si je namreč pri padcu ob doskoku, potem ko je na 90-metrski skakalnici potegnil do kar 111 metrov, strgal prednje križne vezi levega kolena, zaradi česar je moral v bolnišnici v Innsbrucku še isti dan tudi že pod nož. Zavoljo strgani križnih vezi, vendar na desnem kolenu, je moral v preteklosti že dvakrat prestati operativni poseg.

»Huda poškodba mu je prekrižala načrte v najmanj primernem trenutku ob vstopu v poletno sezono, to je udarec zanj in za ekipo, žal pa ne moremo storiti ničesar. Računamo, da se nam bo Kenneth spet pridružil do konca zime,« je zmajeval z glavo glavni trener Norvežanov, avstrijski strokovnjak Alexander Stöckl. Športni direktor Clas Brede Bråthen pa je pristavil: »Kar lahko storimo do Kennethove vrnitve, je, da ostanemo najboljša ekipa v svetovnem pokalu.«