Garnbretova in Škofic v polfinale z najboljšim dosežkom

Plezanje: na drugi tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju bo v polfinalu nastopilo pet Slovencev. 

Objavljeno
12. julij 2017 22.20
J. M., STA
J. M., STA
Chamonix - V polfinalu druge tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v francoskem Chamonixu bo nastopilo pet Slovencev. Janja Garnbret in Domen Škofic, branilca zmage v seštevku svetovnega pokala, sta v kvalifikacijah vpisala prvi dosežek. V polfinale pa so se prebile tudi Mina Markovič, Vita Lukan in Mia Krampl.

Garnbretova si je najboljši dosežek ženskih kvalifikacij razdelila še s tremi tekmovalkami, Južnokorejko Jain Kim, Avstrijko Jessico Pilz in Belgijko Anak Verhoeven. Vodilna štiriperesna deteljica je bila razred zase, vse štiri so preplezale do vrha v obeh kvalifikacijskih smereh.

Tik pod četverico na vrhu se je uvrstila Markovičeva, ki je padla tik pod vrhom v prvi smeri. Lukanova in Kramplova sta v polfinale napredovali z 11. oziroma 20. dosežkom kvalifikacij.

Za najboljši slovenski izid v nič kaj izločilnih moških kvalifikacijah je poskrbel Škofic, ki je bil eden od dvaindvajsetih tekmovalcev, ki so osvojili vrhova obeh smeri.

Martin Bergant in Milan Preskar sta kljub enemu osvojenemu vrhu izpadla iz polfinala. Bergant je vpisal 27. mesto, Preskar pa je svoje nastope končal na 48. mestu.

Finale bo na sporedu v četrtek z začetkom ob 20.50. Moški polfinale bodo francoski organizatorji spravili pod streho že danes, ženski polfinale pa bo na sporedu jutri z začetkom ob 11. uri.