Garnbretova v kvalifikacijah dvakrat do vrha

Do konca sezone težavnostnega svetovnega pokala so ostale še tri tekme, dve na Kitajskem in finale v Kranju.

Objavljeno
07. oktober 2017 16.24
J. P.
J. P.

Wujiang - Do konca sezone težavnostnega svetovnega pokala v športnem plezanju so ostale zgolj še tri preizkušnje, pred tradicionalnim velikim finalom sredi novembra v Kranju pa se bo karavana ustavila še na dveh kitajskih prizoriščih. Že ta konec tedna jo gosti Wujiang, kvalifikacije pa so se odlično razpletle tudi za slovenski tabor.

V ženski konkurenci je bila premočno vodilna v skupni razvrstitvi, branilka lanskega globusa Janja Garnbret, ena od petih tekmovalk, ki so obe kvalifikacijski smeri zmogle do vrha, enako uspešni sta bili med drugim pričakovano tudi Korejka Džain Kim in Belgijka Anak Verhoeven, ki imata tudi še teoretične možnosti za lovoriko.

V polfinale se je s šestim dosežkom uspešno prebila tudi izkušena Mina Markovič, ki je bila v dvanajsterici tistih, ki so se vrha dotaknile vsaj enkrat (Ptujčanki se je to posrečilo v drugem poskusu). Konkurenca je bila sicer izjemno razredčena, saj je nastopilo le trideset plezalk, torej so brez polfinala ostale zgolj štiri.

Tudi med moškimi je bilo v igri le 36 tekmovalcev, med njimi en Slovenec - Domen Škofic -, ki vrha v kvalifikacijah ni krojil, a se je s 16. dosežkom (v prvem nastopu je šel do konca) brez težav prebil v polfinale. Oba vrha so osvojili trije nastopajoči, Francoza Romain Desgranges in Thomas Joannes in Italijan Stefano Ghisolfi.

Polfinalni in finalni nastopi v Wujiangu bodo jutri.