Gay v odlični formi - tudi na 200 m hitrejši od Bolta

Tyson Gay je pred prihajajočim SP v Moski v šprintu na 200 m dosegel čas sezone (19,74) in izzval Usaina Bolta.

Objavljeno
24. junij 2013 10.17
US Championships Athletics
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Des Moines - Ameriški atletski zvezdnik Tyson Gay je trenutno v odlični formi, kar je potrdil tudi z dobrimi časi na ameriškem prvenstvu, ki šteje kot kvalifikacije za svetovno prvenstvu. Najprej je v petek v šprintu na 100 metrov dosegel čas 9,75, kar je bil najboljši izid sezone, sinoči pa je blestel tudi na 200 metrov.

S časom 19,74 je postavil nov najboljši izid sezone in tako pred začetkom SP, ki ga bo med 10. in 18. avgustom gostila Moskva, vrgel rokavico velikemu tekmecu Usainu Boltu. Kljub dobrim dosežkom, pa 30-letni Američan ostaja previden v svojih napovedih in vlogo favorita prepušča »jamajški streli«.

»Zadovoljen sem s svojimi dosežki v Des Moinesu, morda bi bil lahko še nekoliko hitrejši na 100 metrov. Na SP bom dal vse od sebe in bomo videli kaj to lahko prinese. Najbolj sem vesel, da sem zdrav in lahko spet tekmujem,« je dejal trikratni svetovni prvak iz leta 2007 in imel pri tem v mislih številne poškodbe v zadnjih letih. Tako je bil zaradi zdravstvenih težav prisiljen izpustiti nastop na poletnih OI v Pekingu leta 2008, tudi 2011 je moral vnovič pod kirurški nož.

»Veselim se SP, toda naj ne bo nobenega dvoma. Nobena skrivnost ni, da je Usain Bolt najboljši atlet vseh časov. Zagotovo bo v Moskvo prišel dobro pripravljen,« je dejal Gay.

Po poškodbi se je na atletske steze vrnil tudi olimpijski prvak v teku 110 m z ovirami Aries Merritt in osvojil tretje mesto ter si prav tako priboril vozovnico za SP. Zmagal je Ryan Wilson, ki je bil hitrejši od Davida Oliverja.