Gianija zanima selektorski stolček Poljske

»Seveda me zanima sodelovanje v poljski reprezentanci, ki je zelo močna in sposobna zmagati na vsakem svetovnem tekmovanju.«

Objavljeno
14. oktober 2016 15.02
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana - Po pisanju uveljavljenega portala Sportowe Fakty je zdajšnji selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance in trener Verone Andrea Giani pripravljen naslediti Francoza Stephana Antigaja, ki bo po odločitvi tamkajšnje odbojkarske zveze na selektorskem stolčku poljske izbrane vrste sedél le še do konca leta.

»Seveda me zanima sodelovanje v poljski reprezentanci, ki je izjemno močna in sposobna zmagati na slehernem svetovnem tekmovanju. Resda pa od poljske zveze še nisem prejel uradne ponudbe, navsezadnje sem šele pred dnevi izvedel, da gre njeno sodelovanje s Stephanom h koncu,« je zatrdil 46-letni odlični italijanski strokovnjak.
Kot zatrjuje poljski portal, pogodba z Verono za Gianija ne predstavlja nikakršne težave ali ovire, saj naj bi klub od njega zahteval zgolj popoln angažma v času klubske sezone, medtem ko ima po njej, v poletnem klubskem mrtvilu, proste roke. Med kandidati za poljskega selektorja se sicer omenjajo še Rus Vladimir Alekno, Argentinca Daniel Castellani in Raul Lozano, ki je svojčas to vlogo že opravljal, Italijana Andrea Anastasi in Ferdinando de Giorgi, Kanadčan Glenn Hoag, nekdanji trener ACH Volleyja, in Bolgar Radostin Stojčev.

Seveda pa rok še niso dvignili niti pri Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS), pri kateri še vedno upajo na podaljšanje pogodbe z Gianijem, v ta namen ga bosta v kratkem v Veroni obiskala predsednik Metod Ropret, ki utegne na razplet pogajanj vezati svojo zaupnico, in generalni sekretar Gregor Humerca. Giani je pred časom zatrdil, da njegova reprezentančna prihodnost ne bo odvisna od ponujenega plačila, temveč od uvida, ali bo mogoče (organizacijsko) izpeljati začrtani program.