Hamilton še do rekorda proge in najboljšega izhodišča v Bahrajnu

V formuli 1 odprt še dvoboj za naslov svetovnega podprvaka, končnemu drugemu mestu je znova najbližje Finec Valtteri Bottas.
Fotografija: Lewis Hamilton je bil prehiter za tekmece tudi v kvalifikacijah za veliko nagrado Bahrajna. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
Odpri galerijo
Lewis Hamilton je bil prehiter za tekmece tudi v kvalifikacijah za veliko nagrado Bahrajna. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP

V formuli 1 je letos že bolj ali manj vse odločeno. Angleški šampion Lewis Hamilton (Mercedes) si je že na prejšnji dirki v Istanbulu zagotovil sedmi naslov svetovnega prvaka, s katerim se je na vrhu večne lestvice izenačil z legendarnim Nemcem Michaelom Schumacherjem.

Že pred tem so se sedme (zaporedne) konstruktorske lovorike veselili pri njegovem moštvu Mercedesu. Odprt je tako le še dvoboj za končno drugo mesto v skupnem seštevku, v katerem ima drugouvrščeni Finec Valtteri Bottas (Mercedes) pred zadnjimi tremi preizkušnjami 27 točk naskoka pred tretjeuvrščenim Nizozemcem Maxom Verstappnom (Red Bull).

V Sakhirju bo jutri (s štartom ob 15.10 po srednjeevropskem času) na sporedu velika nagrada Bahrajna, v današnjih kvalifikacijah je bil najhitrejši Hamilton, ki si je najboljši štartni položaj pridirkal z novim rekordom proge (1:27,264). Ob njem bo iz prve vrste štartal njegov ekipni kolega Bottas (+ 0,289), tretji pa je bil Verstappen (+ 0,414), četrti pa drugi Red Bullov voznik Alexander Albon (+ 1,010).

Znova sta razočarala Ferrarijeva dirkača Sebastian Vettel in Charles Leclerc, ki sta se morala sprijazniti šele z enajstim oziroma dvanajstim mestom.

Komentarji: