Haye se 29. septembra iz pokoja vrača v ring

Nekdanji boksarski prvak po različici WBA David Haye želi lovorike ukrajinskih bratov Kličko. Prvi dovboj ga čaka seprembra.

Objavljeno
28. marec 2013 19.25
Posodobljeno
28. marec 2013 19.25
BRITAIN-BOXING/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Nekdanji svetovni boksarski prvak težke kategorije po verziji WBA David Haye je napovedal vrnitev iz športnega pokoja. Kot pravi, se bo lotil lovorik ukrajinskih bratov Kličko.

Londončan naj bi se z zaenkrat še neimenovanim nasprotnikom pomeril 29. junija v Manchestru, na današnji novinarski konferencipa oznanil, da pričakuje še en dvoboj proti koncu leta 2013, po katerem bi lahko postal izzivalec Vitalija ali Vladimirja Klička prihodnje leto.

»Namesto, da doma posedam, želim znova v ring. Vesel sem, da se bom vrnil. Leto dni je dovolj časa, da te pokličejo po telefonu, znova želim naslov svetovnega prvaka, «je ob tem dejal Haye.

Haye se je v zadnjem dvoboju julija lani pomeril z rojakom Dereckom Chisoro in zmagal. Vladimir Kličko je Haya premagal leta 2011 v Hamburgu in k svojima naslovoma svetovnega prvaka v kategorijah IBF in WBO dodal še naslov WBA, medtem ko je njegov brat Vitalij svetovni prvak po verziji WBC.