Hokejista po desetletju dosegla zunajsodno poravnavo (VIDEO)

Sporni primer iz lige NHL se vleče že od leta 2004, ko je Todd Bertuzzi z brutalnim prekrškom uničil kariero Stevu Mooru.

Objavljeno
20. avgust 2014 12.58
reu Vancouver Canucks Bertuzzi scores on Detr
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Vancouver - Hokejista Steve Moore in Todd Bertuzzi sta dosegla zunajsodno poravnavo v preimeru, ki se vleče že skoraj celo desetletje. Spomnimo: Bertuzzi je 8. marca leta 2004 v obračunu lige NHL med Vancouvrom in Coloradom Moora neizzvan napadel s pestjo izza hrbta, tako da je nesrečnež s takšno silo z obrazom treščil na ledeno ploskev, da si je hudo poškodoval vratna vretenca, utrpel udarnine po obrazu in pretres možganov in začasno izgubil spomin. Posledice so bile tako hude, da je moral Moore pri 25 letih končati aktivno hokejsko kariero.

Sodišče v Vancouvru je tedaj 29-letnemu Kanadčanu Bertuzziju, ki je še vedno aktiven, prisodilo pogojno kazen in 80 ur družbeno koristnega dela, obenem ga je doletel tudi 17-mesečni igralni suspenz. Moore pa se je dve leti po napadu odločil za civilno tožbo zoper napadalca in njegovega tedanjega delodajalca, skupno pa terjal astronomsko odškodnino v višini 68 milijonov ameriških dolarjev tako zavoljo izgubljenega hokejskega zaslužka kot zaradi trajnejših posledic napada, saj se ni mogel trajno zaposliti, še vedno pa čuti močne bolečine in glavobol. Primer se je znašel v kolesju kanadskega pravnega sistema, po osmih letih pa je bil za septembra letos le sklican prvi sodni narok.

Moore je nedavno ameriškim medijem pojasnil, da s civilno tožbo ne gre toliko za denarno zadoščenje kot za povračilo za nasilno ukradene sanje o uspešni hokejski karieri. Po najnovejših poročilih z one strani »luže« pa sta obe vpleteni strani le našli skupni jezik in sklenili zunajsodno poravnavo, ki pa še ni uradna, niti še ni znana njena vsebina.