Izjemen večer Lane Ščuka (VIDEO)

Slovenska odbojkarska reprezentantka je k presenetljivi zmagi Filottrana nad Bustom Arsiziem prispevala kar 23 točk.

Objavljeno
08. januar 2018 17.32
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana - Slovenska odbojkarska reprezentantka Lana Ščuka je v novo koledarsko leto vstopila izjemno uspešno. V dvoboju 13. kola italijanske lige A1 je namreč v majici Lardinija Filottrana, s katerim se je pred sezono iz drugoligaške konkurence povzpela med elito, prikazala najboljšo predstavo doslej na tej tekmovalni ravni in jo kronala s kar 23 točkami. S tem je bila, skupaj s slovito 29-letno poljsko korektorko Bereniko Tomsio, tudi najučinkovitejša igralka svoje zasedbe.

Šele 21-letna in 183 centimetrov visoka Lana se je lahko pohvalila s 44-odstotno uspešnim napadom (brez napake), 56-odstotnim sprejemom (dve napaki) in dvema blokoma, bila pa je dosti bolj razpoložena kot druga sprejemalka v ekipi, Američanka Annie Mitchem, na katero je sicer letelo kar 60 žog, a je bila le četrtinsko uspešna. Slovenska odbojkarica je v prejšnjih dvanajstih kolih šestkrat vpisala dvomestno število točk, a nikdar več kot 18, obenem prej v sezoni še ni imela tako visokega napadalnega izkoristka.

Izkazala se je tudi njena slovenska soigralka Sara Hutinski, ki je nanizala zelo spodobnih 12 točk, od tega sedem z napadi in kar pet z bloki. Tako je zasedba Filottrana novo koledarsko leto odprla z drugo zmago v sezoni, po ogorčenem boju je namreč s 3:2 (-19, 19, 24, -17, 10) odpravila četrtouvrščeni Busto Arsizio na čelu z dvometrašico Valentino Diouf. S šestimi točkami kljub temu še naprej zaseda zadnje mesto ligaške razpredelnice.