Iztok Utroša v finalu lovi 2500 točk

Na Mednarodnem prvenstvu Bolgarije v badmintonu se je Lendavčan Iztok Utroša do finala sprehodil brez oddanega niza.

Objavljeno
21. avgust 2013 20.21
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Najboljši slovenski igralec badmintona ta hip Iztok Utroša, 103. lopar svetovne jakostne lestvice, še naprej melje vse pred seboj na Mednarodnem prvenstvu Bolgarije, turnirju Eurasia Open 2013 v Sofiji. Potem ko je prvi dan brez oddanega niza odpravil danskega kvalifikanta Rasmusa Grilla Nøsa in Finca Antona Kaistija, je scenarij ponovil tudi danes in se brez težav uvrstil v jutrišnji finale.

Utroša, ki je na turnirju sicer drugi nosilec, je v četrtfinalu z 2:0 (13, 17) odpravil nepostavljenega Valižana Daniela Fonta, v polfinalu pa celo malenkost lažje, z 2:0 (14, 15), po 34 minutah igre še sedmega nosilca, Danca Steffena Rasmussena. Zdaj ga v jutrišnjem finalu čaka Poljak Michal Rogalski, ki ga sicer ni med nosilci, a je v uvodnem dvoboju že spravil na kolena petopostavljenega Čeha Jarolima Vicena, v četrtfinalu pa celo tudi prvega nosilca in glavnega kandidata za zmago, Francoza Thomasa Rouxela, sicer člana udarne svetovne stoterice (trenutno drži 91. mesto).

»Moje igre na tem turnirju dokazujejo, da je bila odločitev za enomesečne priprave na Kitajskem pred svetovnim prvenstvom pravilna in še kako koristna. Raven igre se stopnjuje, dobro sem pripravljen že na začetku sezone, saj sem se v finale prebil brez oddanega niza,« poudarja član BK Mladost Lendava, ki bi mu jutrišnja zmaga navrgla novih 2500 točk na svetovni jakostni lestvici. Za Utrošo je turnir v Sofiji prvi mednarodni izziv v novi turnirski sezoni, ki jo bo nadaljeval že prihodnji teden na turnirju za svetovni jakostno lestvico Victor Slovak Open 2013 v Prešovu, na katerem bo Lendavčan branil lansko zmago.