Janežič vse bližje odločitvi, da bo na SP v Londonu nastopil  

Luka Janežič je danes v Londonu že dvakrat treniral. Njegov nastop brez dvoma verjetnejši kot pred nekaj dnevi.

Objavljeno
03. avgust 2017 23.14
OLYMPICS-RIO-ATHLETICS-M-400M
L. Z.
L. Z.
London - Slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič, ki je med pripravami na svetovno prvenstvo zbolel, je danes v Londonu že opravil dva treninga. 21-letni šprinter se še ni povsem odločil, ali bo v tekel v sobotnih kvalifikacijah, a njegov nastop je brez dvoma verjetnejši kot pred nekaj dnevi.

"Treninga sta potekala boljše od pričakovanj. Nisem si mislil, da se bom tako dobro počutil. Zato sem danes veliko bolj gotov, da bom v soboto nastopil, kot sem bil. Malo mi je pobralo moči: v glavi imam blokado, da sem bil bolan. To bom moral še v sebi predelati in odmisliti, da pet dni nisem nič delal. Noge še niso prave. Manjka mi tonusa in tudi občutka za tek, toda pred mano je še en dan, ko bom lahko popravil še to. Potem bi potrdil svoj sobotni start," je za STA povedal Janežič.

Evropski prvak do 23 let ima na SP 13. izid med prijavljeni tekači na 400 metrov: 44,84 je tekel na mitingu Diamantne lige v Monaku. Kmalu zatem je zbolel na zaključnih pripravah pred tekmo leta. "Imel sem veliko izjemnih tekem in vrhunskih izidov, potem pa se mi je porušil imunski sistem in sem za tri dni obležal. Imel sem visoko vročino, glavobol in prebavne težave. Bil sem tudi na infuziji," je pojasnil Janežič in o svojih tekmovalnih ciljih dodal: "Vsako prvenstvo je tekmovanje zase, prvi cilj je polfinale, finalni nastop bi bil presenečenje, ki pa je možno."