Jasmina Maček pokleknila v zadnji seriji

Po dveh serijah je slovenski strelki v trapu na EP na Pragerskem dobro kazalo celo za preboj v finale šesterice.

Objavljeno
26. julij 2015 20.48
regent/streljanje
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Pragersko - Slovenka strelka v trapu Jasmina Maček je na evropskem prvenstvu z orožjem velikega in malega kalibra ter puško šibrenico na Pragerskem zasedla 23. mesto. Zmage se je veselila Slovakinja Zuzana Rehak Štefečekova pred Rusinjo Jekaterino Rabajo, bron je šel k aktualni olimpijski zmagovalki, Italijanki Jessici Rossi.

Prekmurka je imela po dveh serijah vse možnosti za preboj v veliki finale šesterice ali pa vsaj v dodatno razstreljevanje za odličja, saj je podrla 46 od 50 letečih tarč. V zadnji seriji pa se ji ni izšlo, zgrešila je štirikrat in končala nastop s skupno zadetimi 67 glinastimi golobi. Ekipno so si konkurenco pokorile Italijanke (211) pred Slovakinjami in Francozinjami (po 210).

V Strelskem centru Gaj so danes pod streho spravili še prvo polovico tekme z malokalibrsko hitrostrelno pištolo na 25 metrov. Peter Jenko je zadel 268, Peter Tkalec pa 260 krogov, oba pred jutrišnjim nadaljevanjem močno zaostajata za vodilnimi tekmovalci. Sedmi tekmovalni dan bo na strelsko črto na vojaškem strelišču v Apačah stopila Renata Oražem v kvalifikacijah v neolimpijski disciplini velikokalibrska puška leže na 300 metrov. V tej disciplini bodo pri moških na sporedu eliminacije z Rajmondom Debevcem, Robertom Markojo in Damjanom Kandaretom.