Jerman z najvišjo hitrostjo na stezi, ki je terjala življenje nadarjenega Nemca

Nemški motorist Dennis Lippert podlegel poškodbam, ki jih je v soboto staknil na dirkališču v Oscherslebnu.
Fotografija: Padec francoskega moštvenega sotekmovalca je slovaško ekipo Maco Yamaha, za katero dirka tudi slovenski as Marko Jerman (na fotografiji), na preizkušnji v Nemčiji stal vidnejše uvrstitve. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Padec francoskega moštvenega sotekmovalca je slovaško ekipo Maco Yamaha, za katero dirka tudi slovenski as Marko Jerman (na fotografiji), na preizkušnji v Nemčiji stal vidnejše uvrstitve. FOTO: Facebook

Oschersleben – Na 8-urni vzdržljivostni motociklistični dirki v Nemčiji, predzadnji preizkušnji za svetovno prvenstvo v sezoni 2018/19, so se zmage veselili v francoskem moštvu TSR Honda. Najhitrejši slovenski motorist Marko Jerman po padcu francoskega moštvenega sotekmovalca Johana Nigona in polurnem popravilu motorja tokrat s slovaško ekipo Maco Yamaha ni mogel izvleči več od 27. mesta. Zanimivo pa je, da so med vsemi dirkači prav Jermanu na zaviti progi v Oscherslebnu, vendar ne na najhitrejšem delu steze, izmerili najvišjo hitrost (237 km/h).

Dirkališče na Saškem, na katerem je pred leti grdo padel Marko starejši brat Igor Jerman, ki je minuli konec tedna s svojimi bogatimi izkušnjami pomagal ekipi Yamaha Austria, je na žalost terjalo smrtno žrtev. Hudim poškodbam, ki jih je staknil na sobotni dirki mednarodnega nemškega prvenstva (IDM) v razredu supersport (do 600 ccm), je namreč v torek podlegel Dennis Lippert.

Dennis Lippert je podlegel hudim poškodbam, ki jih je staknil v Oscherslebnu. FOTO: Facebook
Dennis Lippert je podlegel hudim poškodbam, ki jih je staknil v Oscherslebnu. FOTO: Facebook


Nemec, ki je veljal za nadarjenega motorista, je padel, na tleh ležečega pa ga je zadel eden od tekmecev. Čeprav so ga s helikopterjem hitro prepeljali v bolnišnico v Magdeburgu, zdravniki niso mogli rešiti njegovega življenja. "Z globoko žalostjo sporočamo, da nas je zapustil naš prijatelj Dennis Lippert. Zmeraj te bomo v naših srcih nosili kot šampiona. Počivaj v miru," so se od 23-letnega Lipperta prek facebooka poslovili v njegovi ekipi Ravenol Endurance Motorsport.

Preberite še:

Komentarji: