Jorgić in Kožul do zlate kolajne na EP

Darko Jorgić in Deni Kožul sta po finalni zmagi nad švedsko dvojico Sloveniji prinesla prvo zlato na EP po 19 letih.

Objavljeno
19. julij 2015 17.28
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Bratislava - Po ekipnem bronu slovenskih namiznoteniških igralcev na mladinskem evropskem prvenstvu v Bratislavi sta Darko Jorgić in Deni Kožul poskrbela za še odmevnejši uspeh. V dvojicah sta v današnjem finalu premagala švedsko dvojico Simon Soderlund in Malte Moregardh s 3:1 (8, -9, 7, 5) in tako postala evropska mladinska prvaka.

Hrastničan in Logatčan sta v polfinalu po ogorčenem boju izločila belorusko-rusko navezo Aleksander Hanin in Nikita Jarušin z rezultatom 3:2 (4, 6, -6, -7, 7). V finalu sta bila precej dominantnejša, švedskima tekmecema sta prepustila zgolj en niz ob tem pa jima predvsem v četrtem nizu odčitala pravo lekcijo namiznega tenisa.

»Sploh se še ne zavedava, kaj sva dosegla. Občutki so fantastični. Pred tekmo sva vedela, da sva boljša in sva jo začela odločno. V drugem nizu sva si privoščila nekaj napak, ki pa na najino igro v nadaljevanju niso vplivali. Mislim, da sem bova šele čez kakšen teden zavedala, kaj sva dosegla,« sta dejala obetavna asa, ki sta poskrbela za prvo slovensko kolajno na EP po 19 letih. Leta 1996 je na Češkem v konkurenci kadetinj posamezno slavila Tina Safran.