Kaja Kajzer v Tbilisiju na petem mestu

Dobri boji slovenske predstavnice na velikem slamu v Gruziji.
Fotografija: Kaja Kajzer se je izkazala v Gruziji. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Kaja Kajzer se je izkazala v Gruziji. FOTO: Miha Šimnovec

Judoistka Kaja Kajzer je na grand slamu v Tbilisiju v kategoriji do 57 kg zasedla peto mesto. Z vazarijem v prvi polovici dvoboja jo je premagala olimpijska prvakinja iz Rio de Janeira 2016, Brazilka Rafaela Silva. V napetem boju je slovenska reprezentantka sicer storila vse za izenačenje, izkušena 31-letna tekmica pa je tudi za ceno dveh kazni dvoboj taktično pripeljala do konca.

V močni konkurenci je tekmovalka Bežigrada po prostem prvem krogu najprej odpravila 20-letno Mongolko Oyunchimeg Oyungerel, nato pa še Kitajko Qi Cai, azijsko podprvakinjo 2022, ki pa jo je Slovenka ugnala že lani v Antalyi.

Posebna poslastica je bil četrtfinale s svetovno prvakinjo in prvo nosilko na tekmi Kanadčanko Christo Deguchi, ki ji Slovenka v preteklih dveh dvobojih ni bila kos, tokrat pa je po minuti in 17 sekundah podaljška z atraktivnim metom izenačen dvoboj dobila Kajzerjeva.

Izjemno izenačen in napet je bil tudi polfinale z Gruzijko Eteri Liparteliani. Po priložnostih na obeh straneh je šel dvoboj v podaljšek, tudi na tretjem medsebojnem dvoboju pa je bila po podaljšku spretnejša Gruzijka. Ta je na koncu dobila tudi veliki finale v dvoboju s Kanadčanko Jessico Klimkait.

Maruša Štangar je v kategoriji do 48 kg izpadla po prvi borbi proti Francozinji Lauri Espadinha.

Komentarji: